Nieuwe datum ALV [04/05/2015]

De geplande ALV van 12 mei as. is uitgesteld in verband met de bezuinigingsopgaven en collegebesluit van de gemeente Hengelo in relatie tot de toekomstplannen van het Twentebad. Wij zijn als vereniging namelijk de grootste huurder bij het Twentebad, in omvang en in baduren. Elk collegebesluit ten aanzien van het Twentebad heeft dus een direct invloed op ons welzijn als grootste zwemvereniging van Noordoost Nederland.
 
De verwachting is dat half juni duidelijk is geworden hoe en op welke wijze invulling wordt gegeven aan de toekomstplannen van het Twentebad.  
 
De ALV wordt daarom nu gehouden op dinsdag 23 juni as. Als bestuur willen wij dan niet alleen terugkijken op 2014, maar hopelijk ook vooruit op een mooie toekomst in mooie zwembaden voor zowel de breedte als (regionale)topsport.
 
Namens het bestuur,
Hans Westerhof algemeen voorzitter WS Twente

 

Lees meer

Interne Zwemwedstrijd van 8 februari 2015 [08/03/2015]

Zondagmorgen stonden om 7.30 uur de eerste zwemmers al te trappelen van ongeduld om het water in te mogen. Om 8.00 uur klonk dan eindelijk het startsein en kon het programma 
worden afgewerkt. Voor de beginners waren dat de 25 meters. De gevorderden konden zich uitleven op de 50 meters en de 100 meter wisselslag. Het was weer een geslaagde wedstrijd.

Naam Bestand
Uitslagen Download
Lees meer

Niels Hofmeijer gehuldigd [11/01/2015]

Eerste-selectiezwemmer Niels Hofmeijer is gehuldigd voor zijn prestaties in 2014.
 
Niels Hofmeijer is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Hengelo gehuldigd door de burgemeester van Hengelo. Deze bijeenkomst vond 8 januari 2015 plaats in het stadhuis van Hengelo.
 
Niels werd in het bijzonder uitgenodigd omdat hij in 2014 door een opvallende prestatie in het nieuws is geweest. In april heeft hij goud gewonnen op de 1500 m vrijeslag tijdens de NJJK langebaan in Amersfoort. De burgemeester heeft hem als "Hengelo's Talent" in het zonnetje gezet samen met enkele andere Hengeloërs die in 2014 een opvallende prestatie hebben neergezet. 
Tevens werd door de burgemeester genoemd...
Lees meer

Vier online albums vol fotos van de OWK. [11/01/2015]

Vier online albums vol fotos van de OWK.
Dankzij een fantastische inspanning van Ronald Brok zijn er nu maar liefst vier online albums beschikbaar met daarin fotos genomen tijdens de afgelopen Overijsselse Winterkampioenschappen (gehouden op 3 en 4 januari 2015).Ronald heeft niet alleen op beide dagen honderden fotos genomen maar heeft na afloop ook een selectie gemaakt uit alle materiaal en dat vervolgens beschikbaar gesteld aan WS Twente.
 
De albums zijn te vinden op: http://new.wstwente.nl/picasa
 
Voor de liefhebbers zijn de losse fotos verzameld in een viertal ZIP-files. Klik op "zip" om een ZIP-file met de losse fotos te downloaden.
 
Impressie dag 1 [zip]
 
Medaillewinnaars dag 1 [zip]
 
Impressie dag 2 [zip]
 
Medaillewinnaars dag 2 [zip]
Lees meer

Opbrengst Grote Clubaktie [06/01/2015]

De opbrengst van de Grote Clubaktie is bekend!
 
In de periode 13 september tot en met 15 november 2014 mochten er loten verkocht worden voor De Grote Clubaktie. Zwemmers van WS Twente hebben daar enthousiast aan meegedaan en met resultaat!
 
De opbrengst van de lotenverkoop voor WS Twente is: 1905.45 EUR !!
 
Een prachtig bedrag dat inmiddels in zijn geheel aan WS Twente is gestort.
 
Als bewijs hebben we een cheque ontvangen (het bedrag daarop wijkt inderdaad af, de opbrengts is achteraf iets hoger geworden):
Lees meer

OK winter 2015 [05/01/2015]

Het jaar is nog maar net begonnen of de Overijsselse winterkampioenschappen staan voor de deur.
De meeste zwemmers hebben gewoon doorgetraind tijdens de kerstvakantie, dus we zijn benieuwd!
 
De organisatie is al weken in gang en vrijdag bereidt een klein groepje WS Twentenaren al het een en ander voor. 
Zaterdag en zondag zijn er ontelbare vrijwilligers op de voor- en achtergrond aanwezig om alles in goede banen te leiden.
Maar wat hebben onze zwemmers weten te presteren in onze mooie TWentebad dat was voorzien van elektronische tijdwaarneming?
Nou best veel! Op zich al een prestatie op zich als je mag deelnemen, want alleen de 6 beste...
Lees meer

Prestatiemedailles voor WS Twente! [21/10/2014]

1 zilveren en 9 bronzen Prestatiemedailles voor WS Twente!
 
Vanuit de KNZB ranglijsten kunnen zwemmers jaarlijks de toekenning krijgen voor een prestatiemedaille.? Om hiervoor in aanmerking te komen worden alle gezwommen tijden over een heel zwemseizoen opgenomen en gelden (strenge) criteria.
 
Iris Tjonk heeft met haar resultaten de zilveren prestatiemedaille toegekend kregen. Dit houdt in dat zij bij de eerste 10 all-in van de KNZB 25 meter baan ranglijsten behoort voor haar leeftijd!
Lees meer

Eerste Masterswedstrijd WS Twente groot succes [14/10/2014]

Het idee was er al jaren om een keer een wedstrijd te organiseren, het wachten was alleen op de actie.
En die kwam eind vorig jaar op gang met als resultaat een gezellige wedstrijd afgelopen zaterdag. 
13 verenigingen uit het gehele land met ongeveer 80 zwemmers gingen de strijd met elkaar aan. Een mooi aantal 
voor een wedstrijd die voor het eerst op de agenda stond. Dat biedt hoop voor de toekomst, aangezien de 
reacties ronduit positief waren.
Op het programma stonden veelal korte afstanden, estafettes en enkele funnummers zoals zwemmen met bandjes. 
De wedstrijd draaide niet alleen om sportiviteit en gezelligheid, maar ook om een (nadere)...
Lees meer

Epe 2014 was weer grandioos! [19/09/2014]

Een verslag door Marjolein Lenderink.
 

Het weekend van 6-7 september Epe.

Afgelopen weekend was WS Twente aanwezig bij de 28e Internationale Einladungsschwimmen um die Wanderpokale der Sparkasse te Epe (Duitsland).
 
Vanuit WS Twente waren we met 83 deelnemers van jong tot oud. Van beginnende tot ervaren zwemmers hebben zeer divers gezwommen: van korte tot lange afstanden.
In de mooie nieuwe tenten en met goed verzorgde catering kon het weekend wat dat betreft in ieder geval al niet meer stuk!
Op zaterdag heeft het mooie weer ons helaas even in de steek gelaten na een zeer zonnige start. Tijdens het avondeten, het avondspel voor een grote groep...
Lees meer