Prestatie Masters in Winterwijk doet goudprijs stijgen!

Vandaag las ik in de krant, dat de goudprijs nog steeds aan het stijgen is.

.Vooral op 1 november schoot de prijs omhoog. In Winterswijk wist het Masterteam van WS Twente maar liefst 25 gouden medailles te winnen tijdens de “Open GMK 2009”. Gevolgd door 14 Zilveren en 6 Bronzen. Bij de estafettes waren we ook goed vertegenwoordigd en behaalden we mooie resultaten.

Eén van onze zwemsters, Kim, zwom in haar eigen ontwerp. Ze had natuurlijk veel bekijks. Het was veruit het mooiste badpak, met WS Twente logo, in Winterswijk. Op de 25 vlinder was dit pak goed voor Brons. In totaal waren we met 16 plus 1 deelnemers. Harm-Jan Steenhuis van “Hydropower master swimming club>>” uit  Spokane traint de laatste maanden mee bij WS Twente. Hij is docent aan de "Eastern Washington University".  Nu werkt hij tijdelijk op de UT. Ook hij was van de partij in Winterswijk. Op de 50 en 25 school wist hij respectievelijk Brons en Zilver in de wacht te slepen.
Zo zie je maar weer dat WS Twente nu ook internationale Masters weet te trekken.

Het koppel Sander van den Berg en Harm Jan Steenhuis. Sander was goed voor twee maal zilver en goud. Helaas had hij op de 100 vrij materiaalpech en zat een 3e gouden plak er niet meer in. Op de estafette revancheerde hij zich door een mega agressieve 25 meter te zwemmen.

Het was een dag van korte afstanden. Waardoor de zwemmende reporter natuurlijk niet alle gebeurtenissen kon volgen. Hij miste zelfs bijna de 3e start in een estafette.  Iedereen zorgde voor een geweldige sfeer. Frans van Enst zwom de meeste wedstrijden en haalde daarmee ook de meeste medailles op. Jack zal weer een hele klus krijgen met het bijwerken van de clubrecords. 33 nieuwe PR’s zijn er gezwommen. In de laatste estafette, 8 x 25 vrij, kwamen we met een 400+ herenteam aan de start. Met dit team wisten we zelfs de jongere teams te verslaan.

WS Twente wist in het totaalklassement een tweede plaats te halen. In tegenstelling tot voorgaande jaren werden er nu wel prijzen uitgereikt aan niet-Gelderse teams. Helaas is de beker in Winterwijk blijven staan, want we zaten met ons allen bij de Chinees. Ik zou zeggen tot de volgende keer bij de club kampioenschappen.

Groet van de zwemmende reporter.
Herbert