Masters

WS Twente kent drie zwemonderdelen: AquaMania, Masterszwemmen en Selectiezwemmen. Masterszwemmen richt zich op iedereen van 18 jaar en ouder die zijn zwemvaardigheden verder wil uitbouwen. Meerdere keren per week kun je werken aan je techniek en conditie. Dit kan op recreatief niveau, maar als je de ambitie hebt om mee te doen aan (masters) wedstrijden is dat ook mogelijk.

Sport en gezelligheid

Naast plezier in het zwemmen is ook de sociale kant van het sporten een belangrijk onderdeel. Op zondagochtend na de training is er volop tijd voor gezelligheid. Verder worden er door het jaar heen diverse activiteiten georganiseerd.

De masters van WS Twente zijn ingedeeld in twee groepen. De training en de begeleiding is hierop aangepast.

De techniek groep

Hier ligt de nadruk op het aanleren van de basistechniek van de zwem-/wedstrijdslagen en het opbouwen van de conditie. In deze groep zitten de zwemmers die de schoolslag zwemmen zoals je dat leert tijdens zwemles en degenen die vroeger misschien wel eens borst- of rugcrawl hebben geleerd maar dit niet meerdere banen achter elkaar volhouden.

De conditie- en wedstrijd groep

Bij deze groep ligt de nadruk op het verbeteren en behouden van de conditie en de basissnelheid van alle slagen. Deze zwemmers kunnen een trainingprogramma van een uur volhouden.

Masters en wedstrijden

Masters van WS Twente kunnen meedoen met masterswedstrijden. De masters zijn ingedeeld in leeftijdsgroepen van 5 jaar. Deelnemers zwemmen dan tegen leeftijdsgenoten. De jongste mastersleeftijd is 20 - 25 jaar. De oudste leeftijdsgroep wordt aangepast aan de oudste deelnemer. Je kunt dus tot zeer hoge leeftijd blijven deelnemen aan masterswedstrijden.

Wedstrijden worden georganiseerd in de regio maar ook nemen zwemmers van WS Twente deel aan de Nationale, Europese en Wereldkampioenschappen. Tevens kunnen masters bij WS Twente desgewenst ook meedoen aan (algemene) wedstrijden in de leeftijdsgroep senioren.

Geïnteresseerd?

Wil je meer informatie? Of wil je een paar keer vrijblijvend meetrainen om zo te ervaren of je het leuk vindt? Stuur dan een mail naar masterscommissie@wstwente.nl. Er wordt dan contact met je opgenomen.