Selectiezwemmen

WS Twente behoort tot de top 10 zwemclubs in Nederland met teams die uitkomen op het hoogste landelijke en regionale niveau. Het is een leuke vereniging waar je je bij aan kunt sluiten zodra je een B diploma hebt gehaald of een KNZB zwemdiploma via Superspetters, maar ook op oudere leeftijd kun je instromen. Zwemmen is een heel gezonde sport die je heel lang op allerlei niveaus kan blijven beoefenen met de vrienden waarmee je ooit begonnen bent. Naast veel actieve jeugdleden heeft WS Twente dan ook de grootste Masters-afdeling van het land.

WS Twente is een faciliterende vereniging waar hard gewerkt wordt om de dromen van Nederlands toptalent met de juiste aandacht en ondersteuning om te zetten in nationale en internationale titels. Maar we zijn ook een vereniging waar recreatieve zwemmers hun conditie op peil kunnen houden onder enthousiasmerende begeleiding. Ben je meer competitief ingesteld maar is de top voor jou niet weggelegd, dan zul je bij WS Twente ook makkelijk aansluiting en vinden.

Of je nu komt voor ontspanning, inspanning of wedstrijdspanning bij WS Twente voel je je als een vis in het water!

Zowel zwemmen als waterpoloën

Voor de sportieve ontwikkeling van de waterpoloafdeling dient elke poloër tot minimaal zijn veertiende jaar deel te nemen aan zwemtrainingen en -wedstrijden. Deze waterpoloërs worden op basis van hun individuele zwemprestatie en waterpolo talentschap ingedeeld in de zwemselectie. Deze groep krijgt dus niet alleen als pologroep zwemtraining, maar doet ook mee met het wedstrijdzwemmen. Andersom wordt gestimuleerd om ook de wedstrijdzwemmers te laten waterpoloën.

AquaMania

Kinderen van vijf tot twaalf jaar met een B diploma of Superspetters vergroten spelenderwijs plezier en vaardigheden op het gebied van zwemmen en waterpolo. Trainingen worden vier keer per week aangeboden zowel in Hengelo als in Borne. Je mag zo vaak komen als je wilt. Als je wilt mag je mee doen aan wedstrijden voor beginnende zwemmers.

Vanuit de Aquamania kun je doorstromen naar de TrainTechniek of 2e selectie.

Meer informatie: aquamania@wstwente.nl
 

Selectiezwemmen

Zwemmers worden op basis van wensen, prestaties en trainingsinzet ingedeeld in de verschillende zwemselecties. Voor elke selectie worden doelstellingen vastgelegd, om zo op elk niveau gestructureerd techniek, wedstrijdvaardigheden en uithoudingsvermogen maximaal te verbeteren. Regelmatig wordt de voortgang van de zwemmers besproken om te bepalen of ze eventueel naar een andere selectie kunnen doorschuiven. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat elke zwemmer op de juiste wijze wordt bediend in zwemruimte en begeleidingstijd.

De diverse zwemselecties:

  • TrainTechniek 
  • Derde selectie
  • Tweede selectie
  • Eerste selectie

TrainTechniek

Voor zwemmers tot 12 jaar die al goed zwemmen en het leuk vinden om aan wedstrijden mee te doen.Er wordt drie/vier keer per week getraind op basistechniek en conditie, met als doel om de snelheid en de techniek te verbeteren.
Uiteindelijk stroom je op basis van leeftijd, motivatie en zwemprestaties door naar de 1st, 2e of 3e selectie.

Derde selectie

Voor zwemmers tot 20 jaar die gewoon lekker willen zwemmen is er drie keer per week training in Borne. Bij deze training is er veel aandacht voor de techniek en wordt er ook aan snelheid en conditie gewerkt. Je kunt als je dat wil mee doen aan zwemwedstrijden maar dat hoeft niet.

Tweede selectie

Vanaf middelbare schoolleeftijd tot 20 jaar kun je bij de 2e selectie terecht. Er is vijf keer per week training in Hengelo. Deze selectie zwemt in de hoogste regionale competitie. Er wordt verwacht dat je minimaal 3 keer meetraint. Verder kun je afhankelijk van de limieten die je haalt, meedoen aan allerlei wedstrijden, zoals de Overijsselse kampioenschappen. Plezier in het zwemmen en teamspirit verhogen de motivatie en de prestaties.

Eerste selectie

De eerste-selectie zwemt op het hoogste landelijke niveau, daarvoor wordt er tot acht keer per week getraind, waarvan vijf keer verplicht. Om voor de 1e selectie geselecteerd te worden moet je minimaal een A-limiet zwemmen voor de Regio kampioenschappen. Inzet en zwemprestaties staan voorop. Maar net als in alle andere groepen geldt dat je zonder plezier niet kunt presteren. Het plezier gaat dan ook hand in hand met inzet en persoonlijke zwemprestaties.

Masters

Ben je ouder dan twintig jaar dan kun je bij de Masters terecht. Onder begeleiding of individueel kun je op doordeweekse avonden en in het weekend in het bad terecht. In deze groep zwemmen Nederlandse kampioenen en wedstrijdzwemmers naast elkaar. Mensen van alle leeftijden die rustig hun baantjes willen trekken of net iets harder aan hun fysieke gesteldheid willen werken. Gezelligheid is bij de Masters net zo belangrijk als het sportieve gedeelte.

Geïnteresseerd?

Wil je meer informatie? Of wil je een paar keer vrijblijvend meetrainen om zo te ervaren of je het leuk vindt? Stuur dan een mail naar zwemcommissie@wstwente.nl. Er wordt dan contact met je opgenomen.